Snålblåst och adventsstök

Förmiddagen ägnades åt att försöka städa köket, det tog timmar dammade här och dammade där. Städade ut ugnen efter en liten olycka med en potatisgratäng för x antal månader sedan... Äntligen vart ugnen ren och fin och det luktar inte brändunkengammal mat när man värmer upp ungen. Bytte gardiner i köket och stälde fram adventsstaken i fönstret.

Nu är det bara glögglukten som saknas i lägenheten.

Idag var det så fruktasvärt kallt ute så man frös igenom alla vinterkläder, termometern lurade en såklart för det blåste ordentligt kallt. Flisan och Krysset hade lekt skogshuggare och fällt en hel stor gammal gran i hagen. Undrar om jag har bävrar istället, för de smakar på stolparna med. Antar att de ska få dejta lite tjära stolparna.

Flisan fick bli longerad i dag då vi led av lite tidspress och det är lektioner till 21 ikväll så att rida efter dem är toksent, så vi passade på innan de började ridskolan. Flisan var pigg och tyckte att vi kunde göra galopprejsstartfattningar. Men på slutet av de 20 min hon fick springa i linan så jobbade hon lång och låg.

Ofta får vi ju höra att flisan är spänd och så i nacken då tänkte min sambo att kanske tränset "the difference" från dyon skulle kunna passa henne. Det ska ju ligga längre bak på halsen än vanliga träns som sitter alldeles bakom öronen. Det ska tydligen också ge ett jämnare stöd i munnen på hästen och därmed påverka att hästen inte lika gärna går bakom hand.
Sedan som parantes tycker jag att tränset är sjukt fult. Men om det skulle vara trivsamt till Flisan kanske man får se bortom det...

http://www.hippson.se/shop/hast/trans/difference-trans.htm





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0